Rammeaftale har sikret ressourcer fra nedrivningspulje-huse

Hvordan får vi genanvendt nogle af de mange ressourcer som kommunens mest faldefærdige og nedrivningsparate huse indeholder? Det spørgsmål stillede Thisted Kommune sig selv. Og svaret blev en 4 årige rammeaftale med Milva om miljø- og ressourcekortlægning som grundlag for et nyt økosystem
Thisted Kommune har, som andre mindre kommuner, udfordringer med faldefærdige og farlige ejendomme, der skal fjernes via den såkaldte nedrivningspulje. I 2023 valgte kommunen at skrue op for ambitionerne og ressourcekortlægge samtlige nedrivningsejendomme i forbindelse med den lovpligtige miljøkortlægning før nedrivning.

Kommunen har en plan om at arbejde langsigtet og ville med aftalen sikre sig, at være på forkant med ny, skærpet lovgivning og cirkulære initiativer.

Derfor valgte Thisted Kommune Milva som samarbejdspartner.
Opgave

Identificér genanvendelige ressourcer så alt ikke ender som nedrivningsaffald

Opgaven er lige til: Kortlæg samtlige ressourcer i forbindelse med den lovpligtige miljøkortlægning.

Kommunen har løbende, i etaper, udpeget ejendomme, som skulle kortlægges. Milva har kortlagt og leverede færdige miljørapporter fem hverdage senere
Kunde
Thisted Kommune
Ydelser
Miljøkortlægning
Ressourcekortlægning
Senior rådgiver Balan Kamaran
Balan Kamaran
Antal ejendomme
33
Kunde
Thisted Kommune
Hvor
Thisted
Hvornår
2023-2026
Status

Efter 1 år: Grundlag for at cirkulært materialegenanvendelse

Første ejendom blev kortlagt i forsommeren 2023 i aftalens 1. etape. Et fritliggende enfamiliehus opført i 1890, beliggende rute 527 mellem Vestervig og Gettrup.

Siden er yderliger 32 ejendomme udpeget og kortlagt, så status medio 2. kvartal 2024 er 33 ejendomme blevet miljø- og ressourcekortlagt.

Hør projektleder i Byg og Byfornyelse i Thisted Kommune, Rene Melgaard Nielsen, give en status: